fredag, juli 27, 2012

Linoleumstryk debut
Jeg har netop færdiggjort mine første linoleumstryk, nogensinde. Motiverne var nogle ideer jeg havde haft i min skitsebog i et stykke tid, hvoraf jeg ville prøve at arbejde med meget luft omkring det ene motiv, og næsten intet ved det andet. Dette skaber også et forskelligt udtryk i selve linoleumstrykket, da rummet enten er sort eller hvidt (eller hvad farver man nu bruger).


Udskæringsprocessen gik temmelig smertefrit (udover to gange huller i fingrene) og materialet var nemt at arbejde med. Dog kan det være svært at få de helt små detaljer perfekte, men dette ser jeg som en charme ved linoleumstryk.

Selve trykningen var en smule mere kompliceret, da man som nybegynder lige skulle finde den rette fremgangsmåde, så det tog et par prøvetryk før man nærmede sig et godt resultat. Det kræver lidt tålmodighed og præcision at komme frem det et perfekt resultat, så jeg satser på at øve mig lidt her hen over sommeren. Jeg har ihvertfald et par ideer mere til nogle forskellige motiver.


4 kommentarer:

 1. Neii neii neii hvor ser det bare fedt ud!!! Kan huske at jeg har leget med linoleumstryk i folkeskolen, og det blev aldrig et større mesterværk, haha. På et eller andet tidspunkt må jeg altså eje en af dine illustrationer eller andet! :)

  SvarSlet
 2. Tak skal du have. :) Du kan altid besøge min netbutik hvis du får lyst, og måske kommer der også nogle linoleumstryk til salg på et tidspunkt. :)

  SvarSlet
 3. Hold da wowsa du laver flotte billeder :-) Følger dig nu.

  Kig gerne forbi. Der er en give-away igang
  http://enknivspidssatanisme.blogspot.dk/

  SvarSlet
 4. Hej Josephine!

  Det er virkelig interessant læsning da jeg selv vil til at eksperimentere med denne trykform. Har du mulighed for at oplyse hvilke materialer du har benyttet? (evt. hvor du har købt dem). Skal man bruge en speciel type blæk, papir osv.? På forhånd tak :)

  Vh Joaquim Marquès Nielsen

  SvarSlet