onsdag, april 06, 2011

Lidt Berlin

Det har været 5 fantastiske dage med et endnu mere fantastisk vejr. Og selskabet var heller ikke så ringe endda. Jeg vil ikke skrive en længere beretning om alt hvad vi foretog os, men i stedet komme med et par få anbefalinger. Dog kan jeg afsløre at turen indeholdt masser af afslapning, god mad, genbrugsshopping, billige drinks, museumsbesøg og masser sol samt flere kilometers gang.

Mauer Park
Hver søndag hele året rundt er der loppemarked i Mauer Park, i Prenzlauer Berg. Det er kæmpe stort og man kan finder masser af second hand varer og gamle møbler samt fine smykker og illustrationer fra mindre selvstændige berliner-designere. Udenfor loppemarkedet er det et kæmpe græsareal hvor folk slapper af i solen og nyder de forskellige musikalske tiltag.
kptn
I Friedrichshain på Simon-Dach-Strasse 32 ligger baren kptn. Vi havde selv fået den anbefalet, og var straks vilde med den hyggelige stemning, mængden af mennesker og ikke mindst de ekstremt billige drinks. Her kan man eks. få en stor gin&tonic til 2,80 euro, ca. 21 kroner.
Buchhandlung Walther König
Er man til kunst - og designbøger, er man kommet i himmelen når man besøger denne butik. Fra gulv til loft og på massevis af borde i flere forskellige rum, bugner det med magasiner og bøger fra mode - , kunst - og designverdenen. Det er svært at begrænse sig og samtidig er priserne en del lavere end herhjemme. Butikken ligger på Burgstrasse 27, nær Hackescher Markt. Jeg måtte desværre vente med at købe den bog jeg havde udset mig på nettet, da det sidste eksemplar var i dårlig stand.
Martin Gropius Bau Museum
På Niederkirchnerstrasse 7 i centrum af Berlin, ligger museet Martin Gropius Bau. I øjeblikket har de en udstilling en udstilling fra MOMA i New York, som hedder 'Kompass - Zeichnungen aus dem Museum of Modern Art New York´. Udstillingen viser omkring 2.600 værker fra over 600 kunstnere, som hylder kunsten i at tegne og illustrere. Utrolig flot og meget inspirerende. Desværre måtte man ikke tage nogle billeder, men jeg var især vild med hoved-plakaten, som man af en eller anden mærkelig grund ikke kunne købe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar